Blant de beste!

Skrevet av Vegard Herlyng.

Flere undersøkelser gir oss tall å være stolte av

 

Nettavisen Khrono har sammenlignet fjorårets strykprosent og eksamenskarakterer ved alle de statlige høgskolene i 2013. Undersøkelsen er basert på ferske tall fra Database for statistikk om høgere utdanning (DBH).

Vår hovedsamarbeidspartner Høgskolen i Hedmark kommer sammenlagt best ut i kåringen, hvor 11,8 prosent av eksamenskarakterene var A og strykprosenten lå på 6,0 prosent. Les mer på studenttorget.no

I tillegg viser NOKUT sin undersøkelse, som presenteres under www.studiebarometeret.no at av landets 28 sykepleierutdanninger kommer både Kongsvinger og Elverum svært godt ut. Det desentraliserte studiet i Kongsvinger er nummer 5 på lista, mens campusstudiet på Elverum er nummer 3.

-        - Det er svært hyggelig å se disse tallene. Sammen med studentenes gode resultater er de en god indikator på at den desentraliserte utdanningen vi har i Kongsvinger er veldig god, og de bekrefter at Høgskolen i Hedmark er ledende innenfor sykepleierutdanning i Norge. Det er vi svært glade for, sier Vegard Herlyng ved Høgskolesenteret i Kongsvinger.

De gode resultatene for Kongsvinger ble markert med en liten samling på Høgskolesenteret i slutten av februar.

På bildet ser vi (f.v) Marianne Stensvehagen (instituttleder, Institutt for sykepleie og psykisk helse), Sven Inge Sunde (dekan, avd folkehelsefag) og Randi Vangen Skyrud (koordinator sykepleie studiested Kongsvinger).

WP 20140225 002